Insectenhotel bij Tuinvereniging Haalderen

We hebben een initiatief opgegeven bij Lingewaard doet voor een groot insectenhotel bij de moestuin. Willen jullie indien je de cheque nog niet gebruikt hebt deze doneren voor ons initiatief.
Je kan dit online doen via onderstaande website of de cheque afgeven aan een van de bestuurleden.

Insectenhotel bij Tuinvereniging Haalderen | Lingewaard Doet

Vraag ook anderen om dit initiatief te ondersteunen door de cheque te doneren

We willen een groot insectenhotel plaatsen links van de ingang van ons tuincomplex.
Veel insecten hebben het erg moeilijk en kunnen daarom hulp gebruiken door een insectenhotel te plaatsen. De meeste bezoekers van het hotel zijn metsel bijen en andere wilde bijensoorten. Ze verzamelen namelijk stuifmeel en nectar in de holletjes waar ze vervolgens een eitje leggen. Als de larve uit het eitje komt zal deze kunnen eten en groeien van de nectar en het stuifmeel. Zo zorgt u met uw insectenhotel dus voor meer bijen in de tuin. Andere insecten zoals vlinders en lieveheersbeestjes komen er ook op af en zullen een schuilplek zoeken tegen de regen.

De foto is een voorbeeld van een insectenhotel. Wij willen er een maken met een afmeting van ongeveer 2,00m x 2,00m x 0,50m.